Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Untitled Document
Onderzoek naar test voor fibromyalgie

De wetenschappers onder leiding van dr. Frances Williams gaan vooral op zoek naar verschillen in de genetische informatie van de tweelingen.

Genen kunnen aan- en uitgezet worden en daardoor bepaalde ziekten veroorzaken. Als er verschillen te vinden zijn die te maken hebben met het ontstaan van chronische pijn, kan dat betekenen dat de onderzoekers op het spoor komen van oorzaken voor fibromyalgie.

'Met ons onderzoek willen we erachter komen hoe fibromyalgie en andere pijnsyndromen ontstaan', vertelt dr. Williams. 'Misschien komen we erachter dat pijn ontstaat door een mechanisme dat we niet hadden verwacht. We hopen een zogeheten biomarker te ontdekken, een stof die aangeeft dat een patient fibromyalgie heeft. Die biomarker zou dan in het bloed te testen moeten zijn.'

'Ons onderzoek kan ook helpen om te begrijpen hoe fibromyalgie ontstaat en hoe het zich ontwikkelt. Misschien kunnen fibromyalgiepatienten straks niet alleen gediagnosticeerd worden, maar kunnen we patienten ook indelen op basis van de ernst van de fibromyalgie. Daar zouden dan toekomstige behandelingen op kunnen worden afgestemd. Misschien kunnen we straks zelfs voorspellen hoe de ziekte zal verlopen.'

Het onderzoek naar een test voor fibromyalgie wordt gefinancierd door de Britse zusterorganisatie van het Reumafonds, Arthritis Research UK.