Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Fibromyalgie Score Risicofactoren Fibromyalgie Symptomen Fibromyalgie Behandeling Fibromyalgie & Medicatie Fibromyalgie & Voeding Fibromyalgie & Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Tips
Een vitamine D-tekor...

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine welke onder invloed van zonlicht kan worden aangemaakt in de huid. Alleen in de periode mei tot en met oktober is de zon krachtig genoeg om te zorgen voor een adequate vitamine D aanmaak. Enkele voedingsmiddelen leveren daarnaast ook vitamine D, helaas is het vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit deze voedingsmiddelen te halen. Om die reden zijn we voor een goede vitamine D voorziening afhankelijk van vitamine D uit voedingssupplementen.

Afweersysteem darmen...

Het afweersysteem in de darmen kan een stof aanmaken die ervoor zorgt dat miljarden bacteriën die in het orgaan leven getolereerd worden. De stof komt onder andere vrij bij de afbraak van het aminozuur 'tryptofaan', dat zit in vlees, bananen, brood en kaas. Dit ondervonden onderzoekers van de afdeling Maag-, Lever- en Darmziekten van het Erasmus MC.

Leefstijl jager-verz...

Wie gedurende tien dagen leeft als een jager-verzamelaar herwint gezondheid. Dit blijkt uit een experiment dat onderdeel uitmaakte van een promotiestudie van Leo Pruimboom. Hij promoveerde onlangs op dit onderwerp.

Naar boven

Untitled Document Gastenboek

Op deze pagina vindt u berichten die door bezoekers van Fibromyalgie.nl zijn achtergelaten.

Klik hier om een bericht achter te laten


Ger Dragstra

Hoi, Misschien handig; bij bloedonderzoek wordt gekeken naar: - Foliumzuur; belangrijk voor zenuwstelsel en imuunsysteem, Vitamine B11 - Vitamine B12; aanmaak rode bloedcellen, vervoeren zuurstof in je bloed; - Vitamine D - ALAT; leverfunctie - Ferritine: hoeveelheid ijzer in lever - TSH; (een eiwit die ijzer opslaat in de cellen) schildklierfunctie Na een acute artritis aanval, (kan een paar dagen duren) raadzaam om een hartfilmpje te laten maken. Complete rust op dat moment kan hartschade voorkomen of beperken.

Jacqueline

Hai, sinds een paar jaar weet ik dat ik fibromyalgie heb. Ik heb ook al meer dan 10 jaar atrose met name in de (onder)rug. Ik heb niet alleen last van pijn maar ook erge concentratie problemen. Herkent iemand dit? Ik ben al een aantal jaren werkeloos en heb een bijstands uitkering. Maar nu wil de gemeente me toch weer aan het werk hebben. Ik voel me niet begrepen maar ook zeker niet gehoord. Ik ben vaak al moe als ik opsta en dan moet ik nog de hele dag vooruit. Mijn moeder heeft Alzheimer en ook al gaat ze 4 dagen per week naar dagbesteding, er blijft nog veel zorg over die de zorginstelling thuis haar niet kan geven. Ook heb ik nog een chronisch zieke dochter thuis waar ik vaak mee naar het ziekenhuis moet. De gemeente begrijpt maar niet dat dit een grote belasting is voor mij en dat er geen energie meer over is om te werken. Herkent iemand dit?

kim


Ger Dragstra

Hoi, Het lijkt erop of er content ontbreekt op de website. Via Google vind ik de pagina wel, maar via de site niet. Het gaat om de opsomming van de vitamines (content pagina 86) Ik vind 'm wel handig. Scheelt zoekwerk. Groet Ger

Mirjam

Hoi, ik heb 2 maanden geleden de diagnose fibromyalgie gekregen. Ik heb al lang de klachten die daar bij horen. Nou is mij verteld dat je alles mag doen, dat er niks "kapot" kan. Maar is dat ook zo? Heeft iemand hier ervaring mee? Dat als je toch doorgaat met pijn of dat het dan beter is om rust te nemen?

Dorien

Femke, Je kan contact met op nemen via mail dorien.croux29@gmail.com ofwel via facebook je kan me vinden Croux Dorien dan kan je me als vriend toevoegen & Zo kunnen we ook babbelen... Is fijn dat je wilt babbelen :)

Karin

Bij mij en mijn dochter (als eertste) fybromialgie geconstateerd. Mijn dochter kreeg via de reumatoloog anideprasievetabletten. Dit heb ik tegen gehouden ben ik niet mee eens. Ik ben dit uit gaan zoeken en kwam bij een arts in Arnhem terecht. Fybromialgie wordt veroorzaakt door verzuring. Door een dieet te volgen van deze arts , kan ik weer een hoop doen in mijn leven waaronder sporten. Ik heb veel minder pijn. Slaap beter enzovoort. Ik merk goed als ik niet op mijn voeding Let. Wordt de fybromialgie erger. Ik kan en mag niet alles meer eten. Geeft niet het is het waard.

Patricia

Hallo, na veel arts bezoeken en niks gevonden kreeg ik de diagnose Fibromyalgie. Nog nooit van gehoord, maar nu ik met de materie een beetje bekend ben herken ik toch heel veel en heb ik geaccepteerd dat ik Fibromyalgie heb. Mijn arts heeft om te beginnen mij anti-depressive tabletten gegeven, ik heb de bijwerkingen gelezen en ben nu toch wel bang deze tabletten te nemen. Heeft iemand hier ervaringen mee.

Natasja Van heijningen

Goede dag Ik heb een vraag ik heb zin half februari fibromyalgie daarbij heb ik de erfelijke trombose dus slik bloed verdunners dus moeilijk met andere medicijnen. Nu wil mijn werkgever dat ik weer aan het werk ga. Nu heb ik maandag 2 uurtjes gewerkt en nu al anderhalve dag ontzettend veel PIJN. Is er misschien iemand die ook de deze 2 samen heeft en daar wel pijnstillers heeft die werken. Ik gebruik nu zelf 6 tot 8 paracetamol en 1 tot 3 keer per dag Tramadol 100mg per keer. Maar helpt niet Ik hoop dat iemand me kan helpen

Anja

Nog een heel belangrijk ding wat ik geleerd heb is luisteren naar mijn lichaam. Elke dag een wandeling maken op wen goede en slechte dag 5minuten. Op een goede dag zou ik graag 1uur gaan wandelen en op een slechte dag zijn de 5minuten erg lang... Toch door het op zowel goede als slechte dagen te doen kan ik rustig de minuten op gaan bouwen en steeds verder wandelen.

Anja

13-5-2017 Hallo allemaal ik wil jullie laten weten dat ik erg veel baad heb gehad bij het revalidatie traject van Medinello. Hier heb ik geleerd om de pijn naar m'n achterhoofd te verplaatsen en afleiding te zoeken. Ook heb ik geleerd om alles wat ik doe rustig aan te doen of te verdelen in stukjes. En bij alles wat ik wil gaan doen stel ik mezelf de vraag of het wel echt nodig is op dat moment. Ik zou iedereen dit gunnen! Voor mij is ontspannen nog wel een groot leerdoel... Dit is iets wat ik heel moeilijk kan, hebben jullie tips wat allemaal ontspannende dingen zijn? Hoor het graag! Lieve groetjes Anja

Petra van Driel

Ook hier geen bericht over wereld fibromyalgie dag? Of steun de petitie van Nathalie Kramer? Nergens in het nieuws ook maar even aandacht. En ja ik heb mails en apps gestuurd. Nou lieve allemaal ik denk wel aan jullie vandaag! Heel veel goede moed toegewenst! Together we are strong! Verzonden met mijn Windows Phone want door beperkingen vanwege ernstige fibromyalgie kan ik nog maar alleen op deze manier corresponderen. Ik heb vele beperkingen met zien en mobiliteit. Heb dit liggend in bed gemaakt want anders lukt dit niet. Met veel pijn en moeite. Ik hoef geen medelijden maar aandacht alleen vraag ik voor iedereen met Fibromyalgie!

Ria

Hoi Irene.. .bedankt voor je bericht zal hier en daar es vragen over doe olie waar ik dat niet misschien kan kopen...en hopen dat het inderdaad de scherpe kant eraf haalt en luisteren naar mn lichaam ene dag is de andere niet ..vind het moeilijk masr zal het echt moeten ......ps heb het ook aan mn schildkkier gr ria

Jolanda

Hoi Irene, Bedankt voor je bericht! Heerlijk dat je weer aan de slag kunt. Ik ben zelf Pedagogisch Medewerker en werk(te) op een BSO die taken zijn goed te doen alleen het aantal uur niet en van 20uur kom ik niet rond vandaar de vraag hoe verder. Ik zou het liefst op een peutergroep willen werken..maar weet niet hoe me dat zou vergaan. ik ben zelf sinds 2,5 jaar een suikervrije leefstijl aan gegaan..Dat heeft mij ook zo enorm geholpen..dat had ik veel eerder moeten doen. Geen wondermiddel helaas maar vowl me zoveel beter! Wie weet kunnen degene die dit lezen er ook wel wat mee..tis even een puzzel maar daarna is het een makkie! Groetjes Jolanda

irene

@Ria. Medicatie uit de reguliere geneeskunde heeft meestal weinig effect op fibromyalgie. Zelfs de zware pijnstillers zoals opiaten bieden op lange termijn ook geen oplossing. Sommige mensen ervaren vermindering van klachten met gebruik fibrofit, een supplement of cdb olie. Ik heb een aantal jaren geleden een intensief revalidatie trajekt gevolgd. Daar heb ik geleerd kritisch naar mezelf te kijken en naar wat ik op een moment aan kan. Mijn ervaring is dat op tijd rust nemen en regelmatig in beweging blijven (sporten) het beste resultaat geven wat betreft klachten -en pijnvermindering.

irene

@Jolanda. Afgekeurd worden op fibromyalgie is een heel ding. Je moet een zogenaamd WIA traject in. Het UWV kijkt naar wat nog wel je mogelijkheden zijn in het arbeidsproces. Een arts onderzoekt je en vult met de bevindingen de functionele mogelijkheden lijst in. Daarna wordt dat bekeken door een arbeidsdeskundige die vervolgens beoordeelt welke functies passend zijn bij jouw mogelijkheden. Hierbij wordt dus niet gekeken naar opleiding, ervaring, wensen etc. Puur naar wat past. In mijn geval wat het dus dat ik niet meer kon werken als verzorgende maar ik kon bv wel consultatieburo assistente worden. Dat er toen landelijk gezien slechts 2 vacatures waren en ik niet aan de functie eisen voldeed wordt niet meegenomen. Lichamelijk gezien was een dergelijke functie passend dus klaar. Dan wordt er een bepaalde berekening op los gelaten en de mate van arbeidsongeschiktheid bepaald. Beneden de 35% kom je niet in aanmerking voor een WIA uitkering. Geloof mij maar, je wordt niet blij van het UWV. Mijn ervaringen zijn al weer 6 jaar geleden en sindsdien zijn de regels alleen maar aangescherpt. Als ik jou was zou ik me eens verdiepen in de mogelijkheden die het scholingsvoucher van het UWV biedt. Daarmee kun je een bepaald bedrag verkrijgen voor omscholing naar beroepen waar veel vraag naar was. Misschien kun je zo omscholen naar iets wat wel past bij jouw (lichamelijke) mogelijkheden. Overigens na een intensief revalidatie trajekt is het mij gelukt om mijn eigen werk weer op te pakken en inmiddels werk ik al weer 4 jaar en heb weinig last van de fibromyalgie. Gelukkig, want mijn hart ligt nou eenmaal in de zorg.

Jolanda

Hallo allemaal, wat onhandig dat ik niet kan zien wanneer een bericht geplaatst is. Nu weet ik niet of deze recent geplaatst zijn of niet.. Graag zou ik meer willen weten over het hele afkeuringsproces als je Fibromyalgie hebt.(deels of geheel afkeuren) Ik heb al jaren Fibromyalgie maar strand steeds met het werk. Jaren lang geprobeerd drie tot vier dagen te blijven werken elke keer lukt dat me niet. Ooit wel eens als arbeidsgehandicapte uit "de test" gekomen, maar daarmee kon ik toch gewoon volgens de artsen 40 uur pw werken. Nou ik trek dat niet(max 30 uur pw geprobeerd, gaat een tijd goed maar dan altijd weer zo veel last enz. Ik denk dat max 2 dagen werk(iig max 20 uur pw) voor mij haalbaar is en vol te houden. Hebben jullie ervaring met het het afkeuringsproces? Graag hoor ik meer groetjes Jolanda

Ria

Graag zou ik meer willen weten over de ziekte heb overal pijn ...wat voor medicijnen ik het beste kan nemen.....ben soms radeloos

Ria

Graag zou ik meer willen weten over de ziekte heb overal pijn ...wat voor medicijnen ik het beste kan nemen.....

Gabriella

Goedemiddag allemaal. Fijn dat ik deze site gevonden heb. Ga donderdag ochtend naar huisarts. Heb zelf het vermoeiende dat ik deze ziekte heb. loop al bij pijnpolie ivm beenlengte verschil en lichtelijk artrose vanuit bekken/onder rug. als fysio slieren wil masseren/los maken kan ik de aan raking al vaak niet verdragen. werk normaal fulltime maar gisteren en vandaag thuis gebleven. gisteravond naar fysio geweest extra en spieren staan onder spanning en zijn verkrampt zei ze waarschijnlijk ook vol afvalstoffen. moest maar paracetamol nemen maar heb ook al tramadol voor heupen. nu Lees ik over vitamine d tekort en in combinatie met bloedarmoede waar ik ook last van heb en ijzer tablet ten voor slik. pijn is niet te harden en als t kan slaap ik veel. heb ook diabetes type 2. hoe waarschijnlijk is het dat ik fibro heb en wat vraag ik aan huisarts? graag tips. Bedankt.

Femke

Hoi Dorien! Ja, het lijkt me fijn om met je te praten!

Margreet

Sinds 3 jaar denkt de reumatoloog dat ik fybromyalgie heb. Uit bloedonderzoek is nl. niet gebleken dat het om reuma gaat en uit een eerder uitgevoerde ruggenprik i.v.m. eventuele ziekte van Lyme na een tekenbeet, kwam ook niet naar voren dat ik inderdaad Lyme heb. De spierpijnen en stijfheid begon bij mij onderin de rug (ben zelfs een keer flauwgevallen door de hevige pijn). Dit is nu voorbij, maar nu al maanden pijnlijke armen, vooral ellebogen. Herkent iemand dit, dat je steeds op andere plaatsen praktisch de hele dag pijn ervaart, maar deze plekken niet gezwollen en/of warm aanvoelen? Wat voor pijnstillers gebruiken jullie? Heeft iemand een goede suggestie om met name 's morgens minder stijf te zijn en minder vermoeid?

Johanna

Graag zou ik in contact komen met mensen in mijn omgeving, Zeeland, die ook fybromyalgie hebben. De diagnose is nog maar kort geleden gesteld en nu blijkt dat ik al jarenlang deze aandoening heb. Zou graag bespreken met anderen hoe zij er mee (hebben leren) leven.

sandra

Hallo , ik heb vrijdag de diagnose fibro gekregen , heel veel valt op zijn plaats nu .Ik krijg alleen nog een botscan om te kijken of er niet ook nog artrose speelt, en een echo voor mijn schouder die aan t zakken is . Het nieuws kwam binnen als een bom!!!!! Kan iemand mij wat advies geven ,

diana

Hoi Marijke,leuk dat jij ook in Maastricht woont en het lijkt mij eveneens leuk om kennis te maken.Hoe kunnen we dat het beste doen?

Dorien

Dag mandy. Ik heb 4 jaar in een kapperszaak gewerkt en ervoor nog opleiding van kapster. Maar ben afgekeurd vroor dit vak omdat het niet meer haalbaar was ik kwam s'avonds veel jankend thuis kon niks meer sinds 2013 is er reuma vast gesteld en een half jaar geleden frybromyalagie en sinds kort iets in men nek .. Kapster zijn was men leven men passie stak er zoveel liefde in ging met een smile werken ^^ Maar jammer genoeg is dit niet voor mij weg gelegd ben 24 jaar doet nog steeds veel pijn dat ik men droom niet kan waarmaken.. Groetjes

Dorien

Dag femke. Ik ben Dorien ik zou heel graag met jou willen babbelen ik ben 24 jaar ze hebben nu ook ontdekt dat ik frymbromyalgie heb en reuma maar reuma heb ik sinds 2013 en ze hebben nog iets in men nek gevonden waardoor hoog waarscheinlijk een operatie moet door gebeuren. Als je het ziet zitten om te babbelen zou fijn zijn?Ik wil graag in kontakt komen met iemand van de redactie om eea te bespreken over de relatie ods (oxidatieve stress) en fybromyalgie.

Hannie

Ik ben nu 2 weken met de BEMER therapie (mat) bezig en krijg elke dag steeds meer koppijn en ook rugpijn ik, had de eerste dagen wel negatieve uitwerking verwacht maar dit! Ik ben er ziek van ,ik moet volhouden zeggen ze maar dat is goed praten zij voelen mijn pijn niet ,nu heb ik al 2 dagen gewoon echt migraine en voel me hopeloos en moet gewoon naar bed vanwege de koppijn , ik hoop dat er iemand is die mij een antwoord kan geven of iemand ervaring heeft met nagetieve uitwerking van BEMER dank je ,

Femke

Is hier misschien een jong iemand met de diagnose fibromyalgie ? Ik ben zelf 18 en heb de diagnose fibromyalgie gekregen met daarnaast ernstige zenuwpijn. Ik zou het fijn vinden om hier met over te kunnen praten. Alvast bedankt!

Anneke

@anika. Ik ben en voel me happy met de cbd olie van de gezondheidswebshop. Daar haal ik ook nog de fibrofit vandaan, meer gebruik ik niet, dit voldoet helemaal goed, nauwelijks nog klachten

Anika

Hallo, Heeft iemand hier ervaring met hennepzaadolie? Ik hoor het graag!

Marijke

Hallo Jolanda en Diana. Ik woon in Maastricht en heb al jaren fibromyalgie. Het lijkt me leuk om kontact met elkaar te hebben.

Marjo

Ik slaap al een paar jaar op een Tempur matras. Heb ook een hoofdkussen van Tempur. Slaapt fantastisch. Veel minder last van de drukpunten. Ik slik ook Naltrexon Low Dose. Al 4 jaar. Het haalt de scherpe kantjes van de Fibromyalgie af. Een aanrader!

Ans

Even een vraag heeft iemand die ook Fibromyalgir heeft ervaring met een Andullatie matras? Ik heb dit weekend dit 2x geprobeerd telkens 20 minuten . Maar de aanschaf is nogal prijzig en kan mogelijk inschatten Of dit helpt tegen de pijn klachten . Zou graag een reactie willen horen als iemand dit matras ook al in gebruik heeft. Al vast bedankt. Gr Ans